Vilkår og betingelser

Databeskyttelse

1. MIE MENEMUI forbeholder seg retten til å innsamle, behandle og bruke våre kundedata i overensstemmelse med loven om databeskyttelse.
2. MIE MENEMUI vil kun bruke kundedata til det formålet som opplysningene opprinnelig var gitt og/eller til korrespondanse med kunden.
3.  MIE MENEMUI  vil gi betalingsopplysninger til kundens kredittinstitutt dersom dette er nødvendig for behandling av betalingen.

Partene

Selger er Mie Menemui Gullsmed Mie Pousette ENK, Kontaktadresse: Mørkveien 3, 1409 Skotbu, Norway. E-post: info@miemenemui.com, telefonnummer: 466 36 603, organisasjonsnummer: 914070260, og betegnes i det følgende som  selger/selgeren.

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som  kjøper/kjøperen.

 

Priser
Alle priser på www.miemenemui.no vises i Norske kroner (NOK).

Betalingen

Selgeren belaster kjøperen for varen med en gang kjøpet gjennomføres.

Ved betaling med faktura, blir fakturaen til kjøperen utstedt ved forsendelse av varen. Betalingsfristen fremgår av fakturaen og er på minimum 14 dager fra mottak.

Kjøpere under 18 år kan ikke betale med etterfølgende faktura.

Bekreftelse
Når du har angitt en bestilling, mottar du kort etter en e-post som bekrefter at vi har mottatt bestillingen din. Hvis du ikke mottar denne e-posten i løpet av få minutter, anbefaler vi at du sjekker spamfilteret ditt. Når vi sender pakken din, mottar du en e-post med leveringsbekreftelse.

Frakt
Vi leverer som regel rett hjem i din postkasse ved verdi under 1500 NOK. Pris for helt hjem koster 75,-, men vi tilbyr gratis frakt på bestillinger over 800 NOK.

Er verdien på pakken over 1500 NOK sender vi med sporing og med Posten.

Leveringstid

Made-To-Order prinsippet går ut på at jeg lager smykker ved bestilling. Leveringstiden på disse er 2-4 uker. Dette gjør jeg både med tanke på miljøet og for at jeg kan tilby deg flere varer. Har du noen spørsmål om leveringstid eller lagerstatus ta direkte kontakt med meg på mail eller via messenger på Facebook, og du vil få et raskt svar.

Hvis du er usikker på om pakken din ankommer innen en bestemt dato, så kontakt vår kundeservice på info@miemenemui.com.

Vi sender en e-post når pakken din avsendes. Hvis du ikke har mottatt pakken din innenfor leveringstiden, så kontakt vår kundeservice på mail info@miemenemui.com.

Forsikret pakke
Alle pakker sendes som en forsikret pakke med et sporingsnummer. På denne måten kan vi sporen pakken inntil den er levert.

Rett til å bytte eller returnere varer
På www.miemenemui.no har du alltid 30 dagers full bytte-/returrett gjeldende fra dagen du mottar leveringen. Du kan bytte smykket til en verdikupong eller returnere smykket og få pengene tilbake.

Hvis du vil bytte eller returnere kjøpet, må du gjøre dette innen 30 dager etter leveringsdatoen. Varen må returneres i samme stand og i den samme originale smykkeesken og innpakningen som du mottok den i. Den vedlagte returseddelen må utfylles og sendes sammen med smykket til følgende adresse:

MIE MENEMUI Gullsmed Mie Petronella Pousette ENK
Mørkveien 3
1409 Skotbu
Norge

Du dekker fraktkostnadene for returnering eller bytte av varer. Vi anbefaler også at du sender smykket som en forsikret pakke med sporingsnummer. Hvis det er en reklamasjon, så kontakt alltid kundeservice før du sender smykket.
Bemerk at smykket bare kan byttes og returneres samme sted som det ble kjøpt.

Refusjon
Når vi mottar returpakken din, vil vi behandle pakken din så raskt som mulig og innenfor to uker. Bemerk at vi kun refunderer beløpet til kortet og kortholderen som opprinnelig foretok kjøpet.

Reklamasjon
Når du handler på miemenemui.com, har du 24 måneders garanti. Hvis du oppdager en defekt eller feil på varene dine innen 2 år etter at du har mottatt varene, har du som kunde rett til å få produktet reparert eller erstattet dersom det ikke kan repareres.

Reklamasjonen må være rimelig, og skaden må ikke ha vært forårsaket av feilaktig bruk av produktet eller annen skadelig atferd. Du må klage innenfor «rimelig tid» etter at du oppdaget defekten ved produktet. Hvis du klager innen to måneder etter at defekten er oppdaget, vil reklamasjonen alltid være innenfor garantien.

For å reklamere på et produkt, vennligst kontakt kundeservice, eller send en e-post til  mie@miemenemui.com.

Konfliktløsning

Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig  på  telefon 23  400  500  eller www.forbrukerradet.no.

Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: http://ec.europa.eu/odr.