Det begynte på Bali

OM MIE MENEMUI

På en liten øy utenfor Bali gikk jeg på et gullsmed kurs med rustikke gullsmedverktøy og det skulle være begynnelsen på en profesjon. Jeg bestemte meg for å utforske tanken om å lage min egen smykkekolleksjon. Vi bestemte oss for å leie en rosa scooter og reiste land og strand rundt Bali for å finne den rette gullsmeden som vi kunne samarbeide med. Og han fant vi og sammen designet vi og fikk laget min første smykkekolleksjon ved navn Indah, som betyr «vakker» på Indonesisk og navnet Menemui som betyr «møte» på indonesisk, som ble lansert desember 2014.
MIN REISE

GULLSMED

Norsk Håndverker
Å skape fra egne hender ble etterhvert en veldig viktig del av mitt liv. Å kunne få lære meg gullsmedhåndverket fra grunnen av ble en realitet på Plus-skolen. Jeg byttet ut min uniform av pene butikkantrekk mot et forkle av elgskinn, hamrede verktøy, etsende syrer, brennende flammer, kink i nakken og brente fingre. Og denne tirsdagen i 2016 kunne jeg stolt fortelle at svenneprøven var bestått og jeg var utdannet norsk håndverker og Gullsmed!
VEIEN VIDERE

DIAMANTENES VERDEN

Etter at jeg ble gullsmed har jeg spesialisert meg i Diamanter. Som innkjøper av Diamanter for en av Norges største grossister har god kunnskap i diamantenes verden. Høsten 2019 bestod jeg eksamen i Diamanter og Diamant Gradering fra GIA, verdens mest anerkjente institutt for diamanter. Dette gir meg en trygghet i salg og kjøp av diamanter av ditt ønske. Håper du vil følge min smykke reise videre. Hilsen Mie Petronella Pousette
Dette kan jeg hjelpe deg med

MINE TJENESTER

Alt sølv og gull kommer fra jordas indre lever i og det er moder jord som er den opprinnelige skaperen. Det er ca 80 % av alt metall som er resirkulert av gamle smykker eller gjenstander. Har du gammelt gull du vil redesigne, kan bistå med design prosessen og omsmelt av dine smykker. Som registrert taksør fra Norges Gullsmed Forbund kan jeg taksere dine smykker til forskring. Det kan være en trygghet å ha taksert verdifulle smykker.
Følg MIE MENEMUI smykke reise her

MIE MENEMUI PÅ INSTAGRAM