Ofte stilte spørsmål


Hvordan kan jeg spore pakken min?

Du får automatisk en e-post fra oss når vi sender pakken din. Du får deretter en sms fra Helthjem når de skanner pakken.

Når får jeg et sporingsnummer på pakken?

Når Helthjem skanner pakken, får du automatisk sms med sporingsnummer. Det kan du bruke til å spore pakken på helthjem.no.

Hvor lenge er leveringstiden?

Vi sender bestillingen din så straks smykket er ferdigstilt. Gullsmeden Mie Petronella Pousette lager smykker på 2-4 uker.  Deretter tar leveringen 2-5 arbeidsdager.

Kan bestillingen min bli pakket inn som gave?

Alle smykkene våre leveres i fine smykkeesker.

Jeg trenger smykket tidligere enn leveringtiden?
Ta kontakt med info@miemenemui.com og vi vil kunne se på leveringtiden og gjøre det som er mulig for å korte den til datoen ønskelig.

Kan jeg bytte et smykke til en annen størrelse?

Du kan bytte smykket innenfor 30 dager fra du mottar varene, mot forevisning av en gyldig kvittering. I nettbutikken kan du bytte smykket til en verdikupong eller returnere smykket og få pengene tilbake.

Hva skal jeg gjøre derom jeg har fått feil smykke, eller dersom noe mangler?
Du må kontakte vår kundeservice på mail, info@miemenemui.com.

Hvor lang er bytte- og returneringsperioden for gaver?
Du har alltid 30 dagers full bytte-/returrett fra du mottar leveringen. Dette gjelder for alle smykker kjøpt på nettbutikken.

Du kan bytte smykket innenfor 30 dager fra du mottar varene, mot fremvisning av en gyldig kvittering.
I nettbutikken kan du bytte smykket til en verdikupong eller returnere smykket og få pengene tilbake. Bemerk at vi kun refunderer beløpet til kortet som ble brukt til kjøpet.

Spesialbestillinger

Ved spesialbestilling er det ingen retur rett. Det gjelder diamantringer, der diamant er spesielt bestilt etter ditt ønske og andre kostbare smykker.

Dette vil bli spesifisert av Gullsmeden Mie Petronella Pousette ved bestilling.

Hvordan sender jeg returpakken min?
Smykket må returneres i samme stand og i den samme originale smykkeesken og innpakningen som du mottok det i. Den vedlagte returseddelen må utfylles og sendes sammen med smykket til følgende adresse:

MIE MENEMUI, Mørkveien 3, 1409 Skotbu – Norge

Må jeg betale for returforsendelsen?
Du må dekke fraktkostnadene for returnering eller bytte av smykket til en verdikupong. Vi anbefaler også at du sender smykket som en forsikret pakke med sporingsnummer.
Hvis det er en reklamasjon, så kontakt alltid kundeservice før du sender smykket.

Hvor lang er behandlingstiden for returpakker?
Vi behandler returpakken din så raskt som mulig og innen to uker. Vær imidlertid oppmerksom på at behandlingstiden kan være lenger i juleperioden.

Hvor lenge holder gull-/rhodiumbelegget?
Forgyllingen blir slitt med tiden. Så husk alltid å ta av deg smykkene når du: går i seng, dusjer, vasker hendene, trener osv. Hvis du vil vite mer, kan du lese alt om vedlikehold av smykkene dine via følgende lenke: www.miemenemui.com/vedlikeholdogpleie

Hvordan fastsetter jeg ringstørrelsen min?
Vi anbefaler at du stikker innom en gullsmedbutikk og måle ringstørrelsen din. Eller ta en hyssing eller papir rund din finger og mål omkretsen. Ta kontakt med meg og vi finner ut hvilken størrelse du skal ha.

Hvordan kan jeg bruke gavekortet mitt?
Gavekort kjøpt på nettet via nettbutikken kan bare brukes til nettkjøp.
Send en epost med bestilling av smykke og gavekortet. Så ordner vi resten.

Kan jeg endre bestillingen min?
Når bestillingen din har blitt behandlet, kan vi ikke lenger endre på bestillingen din. Om det er kort tid siden bestillingen ble gjennomført, ta snarest kontakt med oss på info@miemenemui.com og vi vil se hva vi kan gjøre.

Gir smykkene allergi?
Alle MIE MENEMUI smykker er nikkel frie da de er laget av sterlingsølv 925s. Hvis du er i tvil om hva sølvet inneholder, så referer til nettet.

Når kan jeg forvente å få svar på e-posten min?
Vi streber alltid etter å gi best mulig kundeservice, og forsøker å svare på e-postene dine så raskt som mulig. Du kan forvente å få svar innenfor 1-3 arbeidsdager.